Doorgaan naar inhoud

Met trots presenteert The Balvenie drie kunstwerken die in samenwerking met autonoom ontwerper Simone Post zijn gemaakt ter ere van The Makers Project; Een jaarlijks terugkerend initiatief om vakmanschap en ambacht te vieren. Het werk is vanaf begin april tot eind juni 3 maanden lang te bewonderen in Bar The Tailor van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. The Makers Project is in het leven geroepen vanuit de overtuiging dat vakmanschap en handwerk de basis vormen voor producten met hart en karakter. De makers bij The Balvenie belichamen deze overtuiging als geen ander. Ze zorgen met hun grondige kennis van hun materialen en processen voor de ontwikkeling van bijzondere whisky's voor fijnproevers. De manier van werken is hetzelfde gebleven als die van generaties voor ons; een combinatie van expertise, handwerk, vaardigheid en ambitie.

In Nederland is The Balvenie op zoek gegaan naar een eigentijds voorbeeld van vakmanschap, waarbij ze op kunstenares Simone Post stuitte. “Haar werk is een bewijs van het potentieel van materialen en laat zien dat het met toewijding, vakmanschap en een gevoel van verwondering mogelijk is om ogenschijnlijk gewone materialen in iets buitengewoons te veranderen.” Simone is voor de samenwerking afgereisd naar het noorden van Schotland om daar inspiratie op te doen te midden van de Schotse Highlands, waar de distilleerderij van The Balvenie is gevestigd.

“Het interessante aan whisky vind ik dat er zo lang van kan worden genoten. Een fles wijn wordt na openen vaak dezelfde avond nog opgedronken, maar met whisky is dat anders. Deze kan jaren later nog genuttigd worden. Vandaar ook dat ik uitgekomen ben op het creëren van kasten. De patronen en kleuren vanuit het Schotse landschap waar The Balvenie wordt gedistilleerd is nu de omgeving waarin de whisky bewaard kan worden.“ aldus Simone Post

De inspiratie die is opgedaan bij de distilleerderij en in het Schotse landschap is gegoten in drie kasten van verschillende formaten. De hoogste is geïnspireerd op het bos, de rotsen en het stromende water en heeft de toepasselijke naam 'Highlander Forest Cabinet’ gekregen. De middelste, ‘Rippling Red Cabinet’, heeft zijn vormen en kleuren te danken aan de distilleerderij zelf en de ‘Barley Field Cabinet’ draagt de goudgele gerstvelden tegen een blauwe lucht. Twee van de werken zijn van 3 tot 7 april te zien bij Rademakers Gallery tijdens PAD Paris. Het derde kunstwerk is vanaf begin april te zien in Bar The Tailor in het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam waarmee The Balvenie een jaren lange samenwerking heeft.

Bar The Tailor heeft de meest uitgebreide The Balvenie whiskycollectie in Amsterdam, waaronder een 40-jaar oude variant die per glas kan worden besteld. Speciaal voor de samenwerking wordt er een signature cocktail geserveerd met de Balvenie 14 Week of Peat. De cocktail is een twist op de klassieke Manhattan met smaken van bacon, aardbei, koffie en een hint van Sakura bitters, geparfumeerd met een spray van rodewijnhout.